מרק דלעת גרמני
המרק המסורתי של פסטיבל אוקטוברפסט, עשיר בטעמים ובעל ניחוח חורפי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות חמאה לטיגון
- 200 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 800 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
- ½1 ליטר ציר בקר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 100 גרם שמנת חמוצה
- חופן קרוטונים שטוגנו מעט בחמאה
אופן ההכנה
- 1.מטגנים את הבצל עם מעט חמאה.
- 2.מוסיפים את תפוחי האדמה, הדלעת והציר, ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
- 3.טוחנים בעזרת מיקסר יד עד לקבלת מרקם חלק, ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- 4.מוסיפים שמנת חמוצה, ומרתיחים את המרק פעם נוספת.
- 5.מגישים עם קרוטונים מטוגנים.