שופפנודל
סוג של אטריית תפוחי אדמה התשובה הגרמנית לניוקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 750 גרם תפוחי אדמה
- 3 ביצים
- 150 גרם קמח
- מלח
- אגוז מוסקט טחון
- חמאה לטיגון
אופן ההכנה
- 1.מבשלים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר.
- 2. מקלפים, ומועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה.
- 3. מוסיפים ביצים, מלח, אגוז מוסקט וקמח, ומערבבים היטב.
- 4. מקמחים קרש, ומגלגלים עליו את המסה עד שנוצרת צורת נקניק.
- 5. חותכים למנות, ומגלגלים כל אחד לצורה של אורז גדול.
- 6. מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח.
- 7. מבשלים את הנודל במים כשהם על סף רתיחה.
- 8. כשהנודל צף, מוציאים מהמים.
- 9. מטגנים עם מעט חמאה, עד לקבלת צבע שחום יפה.
- 10. מומלץ להגיש על כרוב כבוש.