מרק שעועית ובשר
השף אמיר קרונברג מכין מרק עשיר וסמיך ובו 5 סוגי שעועית, בשר והרבה תבלינים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 סועדים:
- 1 ק"ג שפונדרה עם עצם (אסאדו) חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
- כוס שעועית אדומה
- כוס שעועית שחורה
- כוס שעועית בובס
- כוס שעועית עדינה
- כוס שעועית לבנה
- כף שמן
- 2 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
- 2 כפות זרעי כוסברה טחון
- 1 ליטר עגבניות מרוסקות
- 1 ליטר מים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה (אפשר להמיר בכף נוספת של פפריקה מתוקה)
- 2 כפות מלח
- פלפל שחור
- להגשה:
- 2 צרורות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. משרים את השעועית בכלים נפרדים למשך לילה. מסננים.
- 2. בסיר גדול מטגנים את קוביות השפונדרה להשחמה עם כף שמן.
- 3. מוסיפים רצועות בצל וממשיכים לטגן כ-5 דקות.
- 4. מוסיפים שעועית, עגבניות, מים ותבלינים. מכסים ומבשלים כשעתיים.
- 5. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה.