פסטה עם שומר
דרך נפלאה לבחון את טעמו של השומר המוקפץ, המעודן והזהוב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 500 גרם פסטה מסוג בוקטיני או ספגטי
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 שומר פרוסים דק
- 2 שיני שום
- עלים מ-4 גבעולי תימין
- עגבנייה גדולה מגוררת
- 2 כפות שמיר קצוץ (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לדרגת אל דנטה.
- 2. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את השומר עם שום ותימין, מלח ופלפל 5 דקות או עד שמזהיב.
- 3. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים בתנועות הקפצה. מוסיפים עגבנייה ושמיר ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומגישים עם פרמזן