בשר ראש עם חומוס
תבשיל מרוקאי אסלי בבישול ארוך. אוסי ממליצה דווקא להשתמש בבשר קפוא - יותר קל לנקות אותו אחרי ההרתחה. בבשר טרי יש בלאי גדול שנזרק אחרי ההרתחה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 חבילת בשר ראש (טיפ של אוסי:
- 2 כוסות חומוס שהושרה לילה במים או 1 קופסא חומוס גרגירים
- 1 בצל פרוס
- 4-5 עלי דפנה
- 4-5 שיני שום פרוסות
- 1 פלפל חריף פרוס דק
- 1 גרידה מלימון
- שמן
- כפית מלח
- 2 כפות כמון
- 2 כפות פפריקה
- 1-2 כוסות מים לבישול
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את בשר הראש לסיר עמוק, מכסים במים ומבשלים ביחד עם עלי הדפנה והבצל הפרוס כשעתיים.
- 2. מסננים את הבשר המבושל מהמים, ממתינים שיתקרר וחותכים אותו לקוביות.
- 3. בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את השום, פלפל חריף, גרידת לימון, כמון, פפריקה, כפית מלח ומוסיפים 1 2 כוסות מים. מבשלים ומביאים לרתיחה.
- 4. מכניסים את קוביות הבשר והחומוס אל הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- 5. מומלץ להגיש עם אורז לבן.