פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בשר ראש עם חומוס

      תבשיל מרוקאי אסלי בבישול ארוך. אוסי ממליצה דווקא להשתמש בבשר קפוא - יותר קל לנקות אותו אחרי ההרתחה. בבשר טרי יש בלאי גדול שנזרק אחרי ההרתחה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוכל מרוקאי (נמרוד סונדרס)
      אוכל מרוקאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 1 חבילת בשר ראש (טיפ של אוסי:
      • 2 כוסות חומוס שהושרה לילה במים או 1 קופסא חומוס גרגירים
      • 1 בצל פרוס
      • 4-5 עלי דפנה
      • 4-5 שיני שום פרוסות
      • 1 פלפל חריף פרוס דק
      • 1 גרידה מלימון
      • שמן
      • כפית מלח
      • 2 כפות כמון
      • 2 כפות פפריקה
      • 1-2 כוסות מים לבישול

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את בשר הראש לסיר עמוק, מכסים במים ומבשלים ביחד עם עלי הדפנה והבצל הפרוס כשעתיים.
      • 2. מסננים את הבשר המבושל מהמים, ממתינים שיתקרר וחותכים אותו לקוביות.
      • 3. בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את השום, פלפל חריף, גרידת לימון, כמון, פפריקה, כפית מלח ומוסיפים 1 – 2 כוסות מים. מבשלים ומביאים לרתיחה.
      • 4. מכניסים את קוביות הבשר והחומוס אל הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
      • 5. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -