לטקעס זוקיני ועדשים שחורות בשמן אבוקדו
מתכון ללביבות לא שגרתיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-10 לטקעס
- ללטקעס: (10 יחידות נאות)
- 2 זוקיני גדולים מגוררים וסחוטים מנוזלים
- בצל סגול קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
- כוס עדשים שחורות מבושלות ומסוננות היטב
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 2 פרוסות לחם לבן ישן מפורר
- כף קינמון / בהרט
- כף שמן אבוקדו
- 200 מ"ל שמן אבוקדו לטיגון
- לטחינת יוגורט:
- 1/2 כוס טחינה גולמית מלא
- 1/2 כוס יוגורט בקרה
- שן שום קצוצה
- כף טימין קצוץ
- מלח
- פלפל
- 2 כפות שמן אבוקדו
- להגשה:
- פלח לימון
אופן ההכנה
- 1 מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבלים עד שנוצרת טחינה סמיכה אבל נוזלת.
- 2. במידה שהתערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים ומערבלים.
- 3. מערבבים את מרכיבי הלטקעס בקערה עד שהופכים לתערובת אחידה.
- 4. מעבירים למסננת ומכניסים למקרר לשעה לניקוז נוזלים.
- 5. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים 200 מ"ל שמן אבוקדו.
- 6. מחממים את השמן. יוצקים בעזרת כף קציצות במחבבת ומועכים קלות בערת מזלג.
- 7. מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב, סופגים עם נייר סופג
- 8. מגישים עם טחינת היוגורט ופלח לימון.