וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לטקעס זוקיני ועדשים שחורות בשמן אבוקדו

מתכון ללביבות לא שגרתיות

מתכון מאת: אסי לוי, מערכת וואלה

מנות עם שמן אבוקדו. נמרוד סונדרס
מנות עם שמן אבוקדו

מצרכים למתכון

  • ל-10 לטקעס
  • ללטקעס: (10 יחידות נאות)
  • 2 זוקיני גדולים מגוררים וסחוטים מנוזלים
  • בצל סגול קלוף, מגורר וסחוט מנוזלים
  • כוס עדשים שחורות מבושלות ומסוננות היטב
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 2 פרוסות לחם לבן ישן מפורר
  • כף קינמון / בהרט
  • כף שמן אבוקדו
  • 200 מ"ל שמן אבוקדו לטיגון
  • לטחינת יוגורט:
  • 1/2 כוס טחינה גולמית מלא
  • 1/2 כוס יוגורט בקרה
  • שן שום קצוצה
  • כף טימין קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפות שמן אבוקדו
  • להגשה:
  • פלח לימון

אופן ההכנה

  • 1 מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבלים עד שנוצרת טחינה סמיכה אבל נוזלת.
  • 2. במידה שהתערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים ומערבלים.
  • 3. מערבבים את מרכיבי הלטקעס בקערה עד שהופכים לתערובת אחידה.
  • 4. מעבירים למסננת ומכניסים למקרר לשעה לניקוז נוזלים.
  • 5. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים 200 מ"ל שמן אבוקדו.
  • 6. מחממים את השמן. יוצקים בעזרת כף קציצות במחבבת ומועכים קלות בערת מזלג.
  • 7. מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב, סופגים עם נייר סופג
  • 8. מגישים עם טחינת היוגורט ופלח לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully