- 1. שמים את הביצים בקערת המיקסר מוסיפים שמרים, חלב, סוכר דבש וקמח.
-
- 2. לשים 3 דקות לישה איטית לחיבור החומרים.
-
- 3. לשים 5-7 דקות נוספת לישה מהירה.
-
- 4. לאחר שמתקבל בצק בסיסי, קשה וחלק מוסיפים את החמאה בהדרגה, כף כף (חשוב לא ללוש את כל החמאה יחד). חשוב לא לשבור את הבצק וכן לשמר את רשת הגלוטן במהלך הלישה הראשונה התהליך כולו לא אמור לקחת יותר מ5-6 דקות ע"מ שהבצק לא יתחמם.
-
- 5. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות- אמור להתקבל בצק חלק וגמיש. במידת הצורך ממשיכים ללוש עד שמתקבלת התוצאה הרצויה.
-
- 6. מסיימים את הלישה. מעבירים את הבצק שאמור להיות נוזלי ודביק בעזרת מרית לקערה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה בטמפרטורת החדר לכ-40 דקות.
-
- 7. לאחר זמן המנוחה הראשון לשים את הבצק כ5 שניות ומניחים חזרה בקערה. על פעולה זו חוזרים עוד פעם אחת ולאחריה נכניס את הבצק ללילה במקרר.
-
- 8. מוציאים את הבצק מהמקרר לשעה לפני תחילת העבודה. מכינים ריבה: מבשלים את התות והסוכר כשעה עד לצמצום.
-
- 9. חותכים לכדורים במשקל 50 גרם, יוצרים עיגולים ולשים על מגש אפיה או בתבנית בריוש, מכסים את הבצק ומתפיחים פעם נוספת לפחות כשעתיים עד לשילוש הגודל.
-
- 10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-15 דקות. מוציאים את הסופגניות ובעודן חמות מזריקים מלית ריבת תות או מליות אחרות