פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סופגניות בריוש אפויות

      הקונדיטור ירון שנלר ממאפיית הברד סטורי אופה סופגניות מפנקות מבצק בריוש חמאתי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סופגניית בריוש אפויה -ברד סטורי (יח
      סופגניית בריוש אפויה -ברד סטורי (יח"צ , בן יוסטר)

      מצרכים

      • ל-20-24 כדורים:
      • 5 ביצים מהמקרר
      • 25 גרם שמרים טריים (לאפיה ביתית מומלץ להשתמש בשקית שמרית ובמשפר הצמוד אליה להבטחת התוצאה)
      • 1/2 קילו קמח לחם
      • 50 מ"ל חלב (3/4 כוס)
      • 50 גרם סוכר חום (3 כפות גדושות)
      • 25 גרם דבש (כף גדושה)
      • 13 גרם מלח (2 כפיות)
      • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (על מנת לקצר את זמן הלישה ניתן ללוש ביד את החמאה לפני שמשלבים אותה בתערובת ובכך לאפשר לה לחדור במהירות לבצק מבלי שהוא יתחמם.)
      • למלית ריבת תות:
      • 1 ק"ג תותים
      • 1 ק"ג סוכר
      • אופציה 2: מלית גנאש שוקולד לבן
      • חומרים:
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 100 גרם שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. שמים את הביצים בקערת המיקסר מוסיפים שמרים, חלב, סוכר דבש וקמח.
      • 2. לשים 3 דקות לישה איטית לחיבור החומרים.
      • 3. לשים 5-7 דקות נוספת לישה מהירה.
      • 4. לאחר שמתקבל בצק בסיסי, קשה וחלק מוסיפים את החמאה בהדרגה, כף כף (חשוב לא ללוש את כל החמאה יחד). חשוב לא לשבור את הבצק וכן לשמר את רשת הגלוטן במהלך הלישה הראשונה התהליך כולו לא אמור לקחת יותר מ5-6 דקות ע"מ שהבצק לא יתחמם.
      • 5. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות- אמור להתקבל בצק חלק וגמיש. במידת הצורך ממשיכים ללוש עד שמתקבלת התוצאה הרצויה.
      • 6. מסיימים את הלישה. מעבירים את הבצק שאמור להיות נוזלי ודביק בעזרת מרית לקערה משומנת. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה ראשונה בטמפרטורת החדר לכ-40 דקות.
      • 7. לאחר זמן המנוחה הראשון לשים את הבצק כ5 שניות ומניחים חזרה בקערה. על פעולה זו חוזרים עוד פעם אחת ולאחריה נכניס את הבצק ללילה במקרר.
      • 8. מוציאים את הבצק מהמקרר לשעה לפני תחילת העבודה. מכינים ריבה: מבשלים את התות והסוכר כשעה עד לצמצום.
      • 9. חותכים לכדורים במשקל 50 גרם, יוצרים עיגולים ולשים על מגש אפיה או בתבנית בריוש, מכסים את הבצק ומתפיחים פעם נוספת לפחות כשעתיים עד לשילוש הגודל.
      • 10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-15 דקות. מוציאים את הסופגניות ובעודן חמות מזריקים מלית ריבת תות או מליות אחרות

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -