עיג'ה - לביבות סוריות
לביבות מתפוחי אדמה שאוכלים אותם לאו דווקא בחנוכה אלא גם בתור ארוחת צהרים קלה בתוספת רוטב טחינה וסלט ירקות קצוץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12-14 לביבות:
- 3 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
- ביצה
- חצי כוס פרורי לחם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- בצל בינוני קצוץ דק
- קורט מלח
- קורט פלפל
אופן ההכנה
- 1. קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפיה לתוך קערה מוסיפים מעט מלח ומשאירים בערך עשר דקות עד שכל הנוזלים יצאו מתפוחי האדמה .
- 2. סוחטים היטב את תפוחי האדמה ומעבירים לכלי נקי מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים שוב במעט מלח.
- 3. בעזרת כף יוצרים לביבות בצורה אליפטית ומטגנים בשמן חם (לא עמוק) מספר דקות מכל צד עד שהלביבה משחימה. מוציאים על נייר סופג ובתיאבון.