סלט פריקי קר
מתכון של ביסטרו הכובשים בתל אביב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 400 גרם פריקי מושרה (עדיף ללילה שלם)
- 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 2 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
- 5 גבעולי סלרי
- 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- צרור טימין
- חומרים לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 6 תמרים מסוג מג'עול קצוצים
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- כף חרדל
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לכדי נוזל אחיד.
- 2. מבשלים את הפריקי במים רותחים כשעה, מסננים ומצננים.
- 3. מסדרים בתבנית אפייה את הגזר, הבטטה, הפטרוזיליה ושורש הסלרי עם מעט שמן זית.
- 4. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים למשך כ10-15 דק'.
- מצננים ומעבירים לקערת סלט. מוסיפים את הבצל, גבעולי הסלרי והפריקי. יוצקים מהרוטב ומערבבים היטב.