וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט פריקי קר

מתכון של ביסטרו הכובשים בתל אביב

מתכון מאת: שי טנא, מערכת וואלה

סלטים בריאם של הכובשים. נמרוד סונדרס
סלטים בריאם של הכובשים

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 400 גרם פריקי מושרה (עדיף ללילה שלם)
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 2 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
  • 5 גבעולי סלרי
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • צרור טימין
  • חומרים לרוטב:
  • 5 כפות שמן זית
  • 6 תמרים מסוג מג'עול קצוצים
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • כף חרדל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לכדי נוזל אחיד.
  • 2. מבשלים את הפריקי במים רותחים כשעה, מסננים ומצננים.
  • 3. מסדרים בתבנית אפייה את הגזר, הבטטה, הפטרוזיליה ושורש הסלרי עם מעט שמן זית.
  • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים למשך כ10-15 דק'.
  • מצננים ומעבירים לקערת סלט. מוסיפים את הבצל, גבעולי הסלרי והפריקי. יוצקים מהרוטב ומערבבים היטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully