ביף סטרוגנוף עם 3 סוגי פטריות
ביף סטרוגנוף קלאסי שיהיה הכוכב של ארוחת יום שישי באדיבות מריה פיסנץ ממסעדת בבה יאגה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל5-6 מנות:
- 1 ק"ג של פילה בקר טרי
- 2 בצל לבן
- 1/2 ק"ג של פטריות מ-3 סוגים - יער,שמפניון ופורטבלו
- 1/2 1 ליטר שמנת מתוקה
- 2 כפיות שום טחון
- מלח
- כף קמח
- 100 גרם של חמאה צהובה
- מלפפון חמוץ במלח חתוך
- קורט פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. מכינים את המרכיבים: חותכים את הבצל לקוביות קטנות, את הפטריות לרבעים, מקלפים את המלפפון חמוץ וחותכים לקוביות. את פילה הבקר חותכים לרצועות.
- 2.מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב ומוסיפים את הבשר.
- 3. אחרי טיגון הבשר מוסיפים את הקמח ואת השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
- 4.מוסיפים פטריות, שום, מלח, חמאה, מלפפון חמוץ ופלפל לבן ומבשלים על אש בינונית לעשר דקות.
- * מומלץ להגיש את המנה בליווי פירה.