תבשיל קדירת בשר ואפונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- 1 ק"ג נתח קצבים או אנטרקוט חתוך לקוביות גדולות
- 250 גרם אפונה טרייה
- 4 תפוחי אדמה
- 6 בצלצלי שאלוט
- ענף רוזמרין
- 1 שן שום
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/8 כפית אגוז מוסקט
- 1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
- 1. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת וסוגרים את קוביות הבשר משני הצדדים.
- 2. קוצצים את בצלצלי השאלוט וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות.
- 3. בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית. מטגנים את הבצל ואת קוביות תפוחי האדמה.
- 4. מוסיפים את נתחי הבשר, מוסיפים 2 כוסות מים, רסק עגבניות, אפונה ותבלינים, ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.