וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה חאלב?ית

מרב שושן ושני ירושלמי מרויאל שף, מכינות קובה חאלב?ית אסלית כמו של הדודות העיראקיות

מתכון מאת: מרב שושן ושני ירושלמי, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • חומרים לבצק
  • 1 ק"ג בורגול דק (מושרה ומסונן)
  • 1 ק"ג קמח
  • מעט מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מצרכים לתערובת הבשר:
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 ק"ג בשר בקר טחון עם שומן
  • 4 בצלים גדולים קצוצים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות בהרט
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית מרק עוף
  • 2 כפות סוכר חום (דמררה)
  • 100 גרם צנוברים קלויים במחבת

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים את הקובה המסונן לקערה. מוסיפים מלח וקמח ומתחילים להוסיף שמן בהדרגה עד שמתקבל בצק נעים.
  • 2. את השמן של תערובת הבשר מחממים במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את הבשר ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את התבלינים, מרק העוף הסוכר והצנובר. מערבבים ומסירים מהאש. מצננים את התערובת ומעבירים למקרר עד שימוש.
  • 5. מגלגלים בכף היד כדור בצק, בערך בגודל כדור פינג-פונג, ומתחילים להשטיח אותו כך שיתפרש על שטח הפנים של כף היד. מניחים חצי כף של תערובת הבשר במרכז ומתחילים לקפל ולסגור את הקובה מכל הצדדים כך שתכוסה בבצק. לאחר שנוצר כדור מוארך לוחצים עליו בעדינות ומהדקים את הדפנות לקבלת הצורה הסופית.
  • 6. מטגנים בשמן עמוק ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully