וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פנטונה שוקולד

עוגה איטלקית גבוהה, עסיסית ומלאה בתוספות

מתכון מאת: רונן אפללו, מערכת וואלה

קינוחי כרימס. אפיק גבאי
קינוחי כרימס

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 18:
  • 1/2 חבילת חמאה רכה לשימון התבנית
  • 8 ביצים
  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת קקאו איכותי
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חבילה חמאה מומסת
  • 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם)
  • 1/3 כוס צימוקים מושרים ברום
  • 1/3 כוס פצפוצי שוקולד
  • 1/3 כוס קליפות הדרים מסוכרות מושרות ברום
  • חופן שקדים פרוסים
  • לסירופ סוכר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מרתיחים חצי כוס סוכר וחצי כוס מים, כשכל הסוכר נמס ממתינים עוד 2-3 דקות, מכבים את הגז ומניחים בצד להתקרר.
  • 2. בקערה משרים את קליפות ההדרים הקצוצות ברום לילה לפני.
  • 3. מורחים תבנית בחמאה רכה על כל הדפנות ומפזרים את פרוסות השקדים שיכסו את כל התבנית.
  • 4. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים 4 ביצים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמח, השמרים, אבקת הקקאו, הסוכר והמלח ומערבבים בשנית מוסיפים תוך כדי ערבוב את 4הביצים הנותרות ומערבבים במהירות בינונית עד לקבלת בצק הומוגני.
  • 5. מוסיפים לקערת המיקסר את החמאה המומסת בהדרגה כשהיא פושרת עד שהחמאה נבלעת בבצק. מוסיפים את הצימוקים, קליפות ההדרים המסוכרות, והשוקולד צ'יפס וממשיכים לערבב עד למרקם חלק.
  • 6. מעבירים את הבצק לתבנית וממלאים עד לחצי מגובה, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעה וחצי עד שנפח העוגה מוכפל.
  • 7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 30-40 דקות.
  • 8. עם סיום האפייה, משחררים את העוגה מהתבנית ויוצקים עליה סירופ סוכר. נותנים לעוגה לנוח למשך 10 דקות.
  • 9. לאחר כ-10 דקות חוזרים על הפעולה ומברישים את העוגה היטב בחמאה מומסת ומפזרים סוכר לבן בצורה אחידה על פני כל שטח העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully