- 1. בסיר קטן מרתיחים חצי כוס סוכר וחצי כוס מים, כשכל הסוכר נמס ממתינים עוד 2-3 דקות, מכבים את הגז ומניחים בצד להתקרר.
-
- 2. בקערה משרים את קליפות ההדרים הקצוצות ברום לילה לפני.
-
- 3. מורחים תבנית בחמאה רכה על כל הדפנות ומפזרים את פרוסות השקדים שיכסו את כל התבנית.
-
- 4. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים 4 ביצים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מוסיפים את הקמח, השמרים, אבקת הקקאו, הסוכר והמלח ומערבבים בשנית מוסיפים תוך כדי ערבוב את 4הביצים הנותרות ומערבבים במהירות בינונית עד לקבלת בצק הומוגני.
-
- 5. מוסיפים לקערת המיקסר את החמאה המומסת בהדרגה כשהיא פושרת עד שהחמאה נבלעת בבצק. מוסיפים את הצימוקים, קליפות ההדרים המסוכרות, והשוקולד צ'יפס וממשיכים לערבב עד למרקם חלק.
-
- 6. מעבירים את הבצק לתבנית וממלאים עד לחצי מגובה, מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעה וחצי עד שנפח העוגה מוכפל.
-
- 7. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים 30-40 דקות.
-
- 8. עם סיום האפייה, משחררים את העוגה מהתבנית ויוצקים עליה סירופ סוכר. נותנים לעוגה לנוח למשך 10 דקות.
-
- 9. לאחר כ-10 דקות חוזרים על הפעולה ומברישים את העוגה היטב בחמאה מומסת ומפזרים סוכר לבן בצורה אחידה על פני כל שטח העוגה.