עלי כרוב ממולאים קינואה ומשמשים
מתכון טבעוני לממולאים מתוך הספר של רחל טל שיר "השיטה הסודית"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כרוב לבן גדול
- 1 בצל גדול קצוץ
- ½ כפית שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה
- ½ כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות אורגנו טרי קצוץ
- 2 כפיות טימין טרי קצוץ
- 2 כפיות נענע טרייה קצוצה
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 2 כוסות רוטב עגבניות (כל רוטב ביתי מעגבניות טריות)
אופן ההכנה
- 1. חולטים את הכרוב במים רותחים 5 דקות. מפרידים בזהירות את עלי הכרוב מהליבה ומניחים בצד לצינון.
- 2. מאדים בסיר את הבצל בשמן הקוקוס 5 דקות. אם צריך, מוסיפים קצת מים. מוסיפים משמשים ומבשלים 4-3 דקות.
- 3. מסירים מהאש ומוסיפים מלח, עשבי תיבול וקינואה. מערבבים ומתקנים תיבול.
- 4. פורשים את עלי הכרוב, ממלאים כל עלה ב-3 כפות מלית ומגלגלים עד סגירה. אם צריך, אפשר להשתמש בשני עלים.
- 5. מניחים את העלים הממולאים בסיר שטוח עם רוטב העגבניות. מכסים ומבשלים על אש קטנה 15 דקות.