קונפי עוף איטלקי עם פירות יבשים

מתכון של השף אופיר וידבסקי ממסעדת סיטארה

מתכון מאת: אופיר וידבסקי, מערכת וואלה!
מנות לטו בשבט של סיטארה

מצרכים

  • 8 שוקי עוף
  • 2 ק"ג שומן אווז (לבקש מהקצב, במידה ואין ניתן להמיר בליטר שמן זית, אך שומן האווז עדיף)
  • חופן עלי רוזמרין
  • 10 עלי דפנה
  • ½ כוס משמשים מיובשים
  • ½ כוס צימוקים
  • ½ כוס שזיפים מיובשים
  • תפוז מגורר אחד
  • צרור עלי תימין
  • מלח גס
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. לילה לפני, כותשים במכתש ועלי מעט מלח גס, גרדת תפוז, חופן תימין ופלפל שחור גרוס או לחילופין שמים בקערה וכותשים בעזרת תחתית של כוס.
  • 2. מורחים את שוקי העוף בתערובת ומניחים בתבנית ללילה במקרר.
  • 3. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות .
  • 4. מניחים את השוקיים בתבנית עמוקה, ומוסיפים מעל את שומן האווז, או שמן הזית
  • 5. מוסיפים את הפירות היבשים, עלי הרוזמרין והדפנה.
  • 6. מכניסים לתנור לשעתיים לפחות עד שהעור זהוב, פריך ורך. מומלץ להגיש חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully