קונפי עוף איטלקי עם פירות יבשים
מתכון של השף אופיר וידבסקי ממסעדת סיטארה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 שוקי עוף
- 2 ק"ג שומן אווז (לבקש מהקצב, במידה ואין ניתן להמיר בליטר שמן זית, אך שומן האווז עדיף)
- חופן עלי רוזמרין
- 10 עלי דפנה
- ½ כוס משמשים מיובשים
- ½ כוס צימוקים
- ½ כוס שזיפים מיובשים
- תפוז מגורר אחד
- צרור עלי תימין
- מלח גס
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. לילה לפני, כותשים במכתש ועלי מעט מלח גס, גרדת תפוז, חופן תימין ופלפל שחור גרוס או לחילופין שמים בקערה וכותשים בעזרת תחתית של כוס.
- 2. מורחים את שוקי העוף בתערובת ומניחים בתבנית ללילה במקרר.
- 3. מחממים תנור מראש ל-170 מעלות .
- 4. מניחים את השוקיים בתבנית עמוקה, ומוסיפים מעל את שומן האווז, או שמן הזית
- 5. מוסיפים את הפירות היבשים, עלי הרוזמרין והדפנה.
- 6. מכניסים לתנור לשעתיים לפחות עד שהעור זהוב, פריך ורך. מומלץ להגיש חם.