סביצ'ה בוינגרט שמפניה, תפוחים ואגוזים מקורמלים
השף אייל לביא מכין מנה ראשונה מושקעת לארוחה רומנטית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות:
- לבסיס בצק עלים ותבלינים פריך
- רצועה של 10 ס"מ בצק עלים מוכן
- לתערובת תבלינים
- 1/4כפית זרעי כוסברה
- 1/4כפית פלפל שחור גרוס גס
- 1/4כפית זרעי שומר
- 1/4כפית מלח ים
- קורט פלפל שאטה גרוס
- לסביצ'ה:
- 200 גר' פילה דג ים (אינטיאס, פלמידה, פרידה, לוקוס), ללא העור והעצמות חתוך לקוביות קטנות
- 1 תפוח עץ גרנד סמית גדול מקולף חתוך לסהרונים דקים
- 1 שורש סלרי מקולף, חתוך לגפרורים
- 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות דקות
- 2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים דק
- חופן עלי כוסברה קצוצים
- קורט צ'ילי שאטה יבש
- 2 כפות אגוזי לוז מקורמלים
- מלח ים
- 2 כפות שמן זית
- לווינגרט:
- 1/4כוס שמפניה/קאווה יבשה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- 1 כפית שטוחה דבש
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. לבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 2. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של 2-3 מ"מ (דק מאוד) ומניחים על נייר האפיה. מברישים במעט מים ומפזרים מעל את התבלינים.
- 3. מכסים את התבנית בנייר אפייה, מניחים מעל עוד תבנית ואופים בתנור עד שהבסיס מזהיב (בערך כ-12 דקות) ומוציאים מהתנור.
- 4. כשהבצק חם, חותכים את הבצק ל-8 מלבנים בעזרת סכין חדה, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה.
- 5. לוויניגרט: בקערה גדולה מערבבים את 2 סוגי החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומתחילים לזלף לסירוגין באיטיות את השמפניה ושמן הזית תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה, עד לקבלת רוטב וינגרט סמיך.
- 6.לסביצ'ה: בקערה גדולה מכניסים את כל המרכיבים, ומערבבים בעזרת כף.
- 7. להרכבת המנה: מסדרים את בסיסי בצק העלים על צלחות הגשה ומעליהם מניחים את הסביצ'ה.
- 8.יוצקים קלות מעל ויניגרט שמפניה, ומגישים.