וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סביצ'ה בוינגרט שמפניה, תפוחים ואגוזים מקורמלים

השף אייל לביא מכין מנה ראשונה מושקעת לארוחה רומנטית

מתכון מאת: איל לביא, מערכת וואלה

פינגר פוד של איל לביא. נמרוד סונדרס
פינגר פוד של איל לביא

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • לבסיס בצק עלים ותבלינים פריך
  • רצועה של 10 ס"מ בצק עלים מוכן
  • לתערובת תבלינים
  • 1/4כפית זרעי כוסברה
  • 1/4כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 1/4כפית זרעי שומר
  • 1/4כפית מלח ים
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • לסביצ'ה:
  • 200 גר' פילה דג ים (אינטיאס, פלמידה, פרידה, לוקוס), ללא העור והעצמות חתוך לקוביות קטנות
  • 1 תפוח עץ גרנד סמית גדול מקולף חתוך לסהרונים דקים
  • 1 שורש סלרי מקולף, חתוך לגפרורים
  • 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות דקות
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים דק
  • חופן עלי כוסברה קצוצים
  • קורט צ'ילי שאטה יבש
  • 2 כפות אגוזי לוז מקורמלים
  • מלח ים
  • 2 כפות שמן זית
  • לווינגרט:
  • 1/4כוס שמפניה/קאווה יבשה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כפית שטוחה דבש
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 2. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של 2-3 מ"מ (דק מאוד) ומניחים על נייר האפיה. מברישים במעט מים ומפזרים מעל את התבלינים.
  • 3. מכסים את התבנית בנייר אפייה, מניחים מעל עוד תבנית ואופים בתנור עד שהבסיס מזהיב (בערך כ-12 דקות) ומוציאים מהתנור.
  • 4. כשהבצק חם, חותכים את הבצק ל-8 מלבנים בעזרת סכין חדה, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה.
  • 5. לוויניגרט: בקערה גדולה מערבבים את 2 סוגי החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומתחילים לזלף לסירוגין באיטיות את השמפניה ושמן הזית תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה, עד לקבלת רוטב וינגרט סמיך.
  • 6.לסביצ'ה: בקערה גדולה מכניסים את כל המרכיבים, ומערבבים בעזרת כף.
  • 7. להרכבת המנה: מסדרים את בסיסי בצק העלים על צלחות הגשה ומעליהם מניחים את הסביצ'ה.
  • 8.יוצקים קלות מעל ויניגרט שמפניה, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully