- 1. מכינים את הבצק- מעבדים בידיים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, החמאה, הביצה ומלח עד שנוצר בצק אחיד. משטחים את הבצק (באצבעות) על תחתית התבנית והדפנות שלה. מאחסנים את התבנית במקרר בזמן שמכינים את המלית(אפשר גם להכין יום קודם).
-
- 2. מבשלים את המלית- בסיר בינוני, מניחים חלב, סוכר ופרג. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה.
-
- 3. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים אינסטנט פודינג וניל ואת גרידת הלימון.
-
- 4. מערבבים היטב לתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים פנימה את הצימוקים עם נוזליהם ומערבבים.
-
- 5. מכינים את השטרויזל- בקערה מניחים קמח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ובעזרת קצות האצבעות מעבדים לתערובת פירורית. במידה והתערובת לא פירורית מספיק מוסיפים עוד מעט קמח ( עד 30 גרם). מניחים בצד.
-
- 6. מורחים את מלית הפרג בשכבה אחידה על הבצק. מפזרים את השטרויזל באופן אחיד.
-
- 7. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
-
- 8. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם קצפת וניל.