מתכונים חמים

עוגת שטרויזל במילוי פודינג פרג

עוגת שטרויזל עם תחתית קריספית, במלית נהדרת של פודינג פרג וניל

מתכון מאת: תום פרנץ, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

(צילום, בימוי והפקה: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית פאי או בקוטר 26:
  • 250 גרם קמח עוגיות
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 135 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • למלית פודינג פרג וניל:
  • 1/2 ליטר חלב 3%
  • 4 כפות סוכר
  • 250 גרם פרג טחון טרי
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים מושרים ברבע כוס רום או ברבע כוס מים (לא חובה)
  • עבור השטרויזל:
  • 90 גרם קמח
  • 65 גרם חמאה רכה
  • 65 גרם סוכר
  • להגשה:
  • אבקת סוכר
  • מיכל קצפת מוקצפת עם 3 כפות סוכר וכפית תמצית וניל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק- מעבדים בידיים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, החמאה, הביצה ומלח עד שנוצר בצק אחיד. משטחים את הבצק (באצבעות) על תחתית התבנית והדפנות שלה. מאחסנים את התבנית במקרר בזמן שמכינים את המלית(אפשר גם להכין יום קודם).
  • 2. מבשלים את המלית- בסיר בינוני, מניחים חלב, סוכר ופרג. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה.
  • 3. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים אינסטנט פודינג וניל ואת גרידת הלימון.
  • 4. מערבבים היטב לתערובת חלקה ובלי גושים. מוסיפים פנימה את הצימוקים עם נוזליהם ומערבבים.
  • 5. מכינים את השטרויזל- בקערה מניחים קמח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ובעזרת קצות האצבעות מעבדים לתערובת פירורית. במידה והתערובת לא פירורית מספיק מוסיפים עוד מעט קמח ( עד 30 גרם). מניחים בצד.
  • 6. מורחים את מלית הפרג בשכבה אחידה על הבצק. מפזרים את השטרויזל באופן אחיד.
  • 7. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
  • 8. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים עם קצפת וניל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully