פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בקלאווה אוזני המן

      משולשי בצק עלים ממולאים בשקדים וקינמון, טבולים בסירופ סוכר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוזני המן של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      אוזני המן של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-40 אוזני המן:
      • 350 גרם בצק עלים
      • 300 גרם (3 כוסות) שקדים מולבנים קצוצים דק
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 1 כפית קינמון
      • לסירופ:
      • 200 גרם (1 כוס) סוכר
      • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
      • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
      • 1 כפית מי ורדים (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • . מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 2. מערבבים את חומרי המלית.
      • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת כוס קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ בערך. מניחים כפית מלית בכל עיגול וסוגרים את הקצוות משלושה כיוונים ליצירת אוזן המן.
      • 4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפים זהובים. בזמן שהאוזניים נאפות מבשלים סירופ סוכר.
      • 5. מכינים את הסירופ: מבשלים את החומרים למעט הלימון 5 דקות ברתיחה קלה. מורידים מהאש ומוסיפים מיץ וקליפת לימון ואם רוצים גם מי ורדים.
      • 6. מטפטפים את הסירופ החם על המאפים החמים או טובלים אותם לרגע ומניחים להצטנן לפני ההגשה.
      • גיוונים ושדרוגים:
      • *אפשר לוותר על הכנת הסירופ ולהזליף על אוזני ההמן סילאן או דבש.
      • *אפשר להחליף את השקדים באגוזי מלך או פיסטוקים או תערובת.
      • *אם אתם לא בעניין של אוזני המן אפשר להכין מאפה בתבנית: להניח יריעת בצק בתחתית, לפזר את המלית ולסגור ביריעת בצק נוספת. מהדקים שוליים וחותכים לקוביות או מעוינים עוד לפני ההגשה. אופים 35-30 דקות. יוצקים את הסירופ החם מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -