וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בקלאווה אוזני המן

משולשי בצק עלים ממולאים בשקדים וקינמון, טבולים בסירופ סוכר

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!

אוזני המן של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
אוזני המן של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • ל-40 אוזני המן:
  • 350 גרם בצק עלים
  • 300 גרם (3 כוסות) שקדים מולבנים קצוצים דק
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • לסירופ:
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כפית מי ורדים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • . מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מערבבים את חומרי המלית.
  • 3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת כוס קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ בערך. מניחים כפית מלית בכל עיגול וסוגרים את הקצוות משלושה כיוונים ליצירת אוזן המן.
  • 4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות או עד שהמאפים זהובים. בזמן שהאוזניים נאפות מבשלים סירופ סוכר.
  • 5. מכינים את הסירופ: מבשלים את החומרים למעט הלימון 5 דקות ברתיחה קלה. מורידים מהאש ומוסיפים מיץ וקליפת לימון ואם רוצים גם מי ורדים.
  • 6. מטפטפים את הסירופ החם על המאפים החמים או טובלים אותם לרגע ומניחים להצטנן לפני ההגשה.
  • גיוונים ושדרוגים:
  • *אפשר לוותר על הכנת הסירופ ולהזליף על אוזני ההמן סילאן או דבש.
  • *אפשר להחליף את השקדים באגוזי מלך או פיסטוקים או תערובת.
  • *אם אתם לא בעניין של אוזני המן אפשר להכין מאפה בתבנית: להניח יריעת בצק בתחתית, לפזר את המלית ולסגור ביריעת בצק נוספת. מהדקים שוליים וחותכים לקוביות או מעוינים עוד לפני ההגשה. אופים 35-30 דקות. יוצקים את הסירופ החם מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully