פסטה פורצ'יני
מנה של פסטה שמכינים כשאין כלום בבית, רק מחומרי גלם שיש במזווה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה
- 1/2 שקית (10 גרם) פורצ'יני מיובשות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס פירורי לחם
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית עשבי תיבול יבשים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- עלים קרועים מ-2 גבעולי בזיליקום (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1 . מפוררים את פרוסות הפורצ'יני המיובשות ומשרים ב-1/2 כוס מים לרבע שעה. מסננים ושומרים את מי ההשריה.
- 2. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד לדרגת אל דנטה. מסננים.
- 3. מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ושום, מוסיפים חצי מכמות הפורצ'יני ופירורי לחם ומזהיבים קלות עם מלח, פלפל ועשבי תיבול יבשים עד שעולה ריח. מוציאים מהמחבת.
- 4. לאותה מחבת מוסיפים את הפורצ'יני הנותרות עם כף שמן זית ומערבבים עם הפסטה ועם מי ההשריה של הפטריות ובזיליקום. מקפיצים עוד רגע או שניים ומגישים עם הפירורים המתובלים מעל.