כריכים בריטים לשעת התה
אתם אמנם לא מתגוררים בארמון בקינגהאם, אבל גם לכם מגיעים סנדוויצ'ונים נפלאים עם גבינות, טונה וסלט ביצים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- סנדביצ'וני מלפפון- מוגש עם קנקן תה
- חומרים להכנת 36 כריכי פינגר פוד:
- 1/4 עד 1/2 כוס חומץ בן יין לבן
- 1 מלפפון פרוס דק (קילוף הוא אופציונלי)
- 1 כיכר לחם לבן
- חמאה מרוככת, או חמאת עשבי תיבול מרוככת (חמאה שהוכנה עם נענע, עירית, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, טרגון ו / או רוזמרין, חמאה מרוככת יותר קלה למריחה)
- מלח ים ופלפל שחור טחון טרי , לפי טעם
- סנדביצ'וני טונה
- חומרים להכנת 30 כריכונים:
- 2 קופסות טונה משומרת, מנוקזת
- 20 גרם פלפלים בצבעים שונים חתוך לקוביות קטנטנות
- מיונז לפי הטעם
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1/2 בצל סגול, קצוץ
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- מלח
- לחם לבן טרי או חיטה חתוך לפרוסות (עדיף לחם מרובע)
- כריך סלט ביצים
- חומרים להכנת 10-12 כריכונים:
- 2 ביצים קשות, מקוררות
- 1 כף מיונז
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כפית עירית קצוצה
- 1 כפית פטרוזיליה טרייה קצוצה
- מלח ים ופלפל שחור טחון טרי , לפי טעם
- 4 פרוסות לחם (עדיפות ללחם לבן מסורתי , אבל אפשר להשתמש גם בלחם מחיטה מלאה)
אופן ההכנה
- לסנדביצ'וני המלפפון:
- אופן ההכנה:
- 1. בקערה רדודה משרים את פרוסות המלפפון בחומץ במשך כ30 דקות (צעד זה ישפר את המרקם ויוסיף טעם).
- 2. מסננים את המלפפונים ומספיגים עם מגבת נייר.
- 3. מורחים חמאה על שתי פרוסות לחם.
- 4. צד אחד של הכריך מכסים עם מלפפון פרוס בשתי שכבות.
- 5. מתבלים במיץ לימון ותבלינים/עשבי תיבול.
- 6. שמים את הפרוסות יחד, חותכים את קרום הלחם ופורסים את הכריך באלכסונים כדי ליצור ארבע חתיכות.
- לסנדביצ'וני הטונה:
- סנדביצ'וני טונה
- חומרים להכנת 30 כריכונים:
- 2 קופסות טונה משומרת, מנוקזת
- 20 גרם פלפלים בצבעים שונים חתוך לקוביות קטנטנות
- מיונז לפי הטעם
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1/2 בצל סגול, קצוץ
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- מלח
- לחם לבן טרי או חיטה חתוך לפרוסות (עדיף לחם מרובע)
- לכריכי הביצים:
- 1. בעזרת מזלג מועכים את הביצים ומערבבים עם המיונז וחרדל.
- 2. מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים.
- 3. מורחים את סלט ביצים על שתי פרוסות לחם.
- 4. מכסים בפרוסות לחם מעל הסלט.
- מניחים מתחת למגבת לחה יחד עם הסנדביצ'ים האחרים עד להגשה.