פוקאצ'ה כוסמין
לישה במיקסר, התפחה ואפייה והופ - יש לכם פוקאצ'ה טריה ומשמחת שתשדרג כל מנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קמח כוסמין
- ½2 כוסות מים
- 50 גרם שמרים טריים
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מניחים במיקסר את השמרים, הקמח הסוכר והמים ולשוי כ-5 דקות במהירות איטית.
- 2. מוסיפים את שמן הזית ולשים עד לספיגתו בבצק וממשיכים ללוש כ-8 דקות במהירות בינונית.
- 3.לבסוף מוסיפים את המלח ולשים 2-3 דקות נוספות על לספיגתו של המלח בבצק.
- 4.מניחים את הבצק בקערה כשמעליו מגבת לחה כשעה על מנת שיתפח.
- 5.מחממים תנור ל-250 מעלות.
- 6.פותחים את הבצק על גבי תבנית משומנת, מזליפים שמן זית ועשבי תיבול.
- 7.אופים כ-10 דקות ומגישים חם וטרי.