- 1. קולים בתנור או על גז את הפלפלים עד להשחמה. מכניסים לשקית ניילון ואוטמים אותה היטב במשך שלוש דקות. מוציאים מהשקית ומקלפים את קליפת הפלפלים בקלות, ומוציאים את הגרעינים.
-
- 2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת וקולים את הבצל והעגבניה עד לריכוך והשחמה.
-
- 3. במחבת נוספת מחממים 2 כפות שמן זית ומאדים את עלי המנגולד עד שהם מתרככים לגמרי עם מעט מלח ופלפל (כ10-20 דקות).
-
- 4. מוסיפים למחבת את העגבניות, הבצל והפלפלים חתוכים לרצועות ומקפיצים כשתי דקות.
-
- 5. מסירים מהאש, מוסיפים את הלימון, מעט מלח ופלפל וטועמים לתיקון טעמים במידת הצורך. מעבירים לצלחת הגשה.
-
- 6. מניחים מעל את הביצה הרכה. בשלב זה אם רוצים ניתן להוסיף גם גבינה.