- 1. מניחים את הלחמנייה ללא הקרום בקערה עם שמנת מתוקה. ממתינים עד שהבצק יספוג את השמנת היטב.
-
- 2. מוסיפים לקערה חמאה קרה חתוכה לקוביות ומעברים דרך מסננת צפופה. מוסיפים את המחית שהתקבלה לבשר טחון.
-
- 3. בתבלים בפלפל שחור טחון, מלח ואגוז מוסקט טחון ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
-
- 4. לפי מתכון ישן הקציצות פוז'ארסקי מכינים בלי בצל. העיקרון המרכזי: עוף טוב, שמנת טובה ולחם לבן טעים. מניחים את מחית לחצי שעה למקרר, אם יש זמן. יוצרים קציצות על קרש רטוב בידיים רטובות. מגלגלים בפירורי לחם, אני ממליצה במקרה זה על בפירורי לחם יפניים, מחממים מחבת עם חמאה או שמן ומטגנים את הקציצות מכל צדדיהן. אפשר לטגן מהר מכול הצדדים ולשים לתנור מחומם ל10 דקות.
-
- 5. הגשה: את הקציצות יש להגיש מיד אחרי הבישול. תוספת מסורתית לקציצות פוז'ארסקי זה פירה עם אפונה ירוקה שבושלה בחמאה אבן בהחלט אפשר להמיר אותה בשמן זית משובח.