מרק תרד וטוויל פילו ופרמזן
עמוס שיאון מהלנה בנמל מכין מרק תרד עם הפתעה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למרק
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל קצוץ
- 2 יחידות כרישה רק החלק הלבן קצוץ
- 1 שן שום פרוסה
- 600 גרם עלי תרד
- 2 כפות שמן זית
- אגוז מוסקט
- מלח
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס
- 700 מ"ל ציר עוף או ירקות
אופן ההכנה
- 1. בסיר מטגנים בחמאה את הבצל, הכרישה והשום.
- 2. מוסיפים תפוחי אדמה וציר ומתבלים באגוז מוסקט ומלח.
- 3. מבשלים כ-30 דקות ומוסיפים את התרד.
- 4. מבשלים עוד כ6 דקות יחד עם השמנת המתוקה ומעבדים במעבד מזון עד שמתקבל מרק חלק.
- 5. לטוויל: על נייר אפייה מסדרים רצועות של עלי פילו ומפזרים פרמזן ופפריקה מתוקה.
- 6. אופים בחום של 180 מעלות כ7 דקות ועד להזהבה.
- 7. מוזגים את המרק לקערה יוצקים מעט שמן זית במרכז ומניחים את הטוויל.