וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט קלוי

צחי בוקששתר מרשת בלאק מכין מנה צמחונית ליום העצמאות

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה

יום העצמאות צמחוני. אפיק גבאי
יום העצמאות צמחוני

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות ראשונות נדיבות, או כתוספת לשולחן:
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים, מחולקים לרבעים
  • 2 בצלים יבשים קלופים, פרוסים עבה
  • 2 עגבניות גדולת ובשרניות, חצויות
  • גבעול רוזמרין או טימין
  • פיתה בשרנית וטובה, חצויה בעובי או טורטייה גדולה
  • מלח ים גס
  • שמן זית משובח מאד
  • חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
  • לא חובה
  • חתיכות של חלומי, קולרבי, פטריות שאוהבים, בייחוד פורטבלה, טעים להוסיף לסלט זה קוביות פטה כבשים בזמן ההגשה.

אופן ההכנה

  • 1. מברישים את רשת הדגים בשמן זית, ומסדרים בה את הירקות. סוגרים בעדינות ומניחים על הגריל, הופכים מדי פעם עד שהבצל מתחיל להתרכך.
  • 2. מברישים את החלק הפנימי של הפיתות בשמן זית וקולים על הגריל. כשהפיתה קלויה מעבירים לשתי צלחות, כשהחלק הפנימי כלפי מעלה, כמובן.
  • 3. את הירקות מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס, הכל ביחד. מוסיפים את הפטרוזיליה ומחלקים בין הפיתות. מלח גס, שמן זית – ומגישים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully