סלט קלוי
צחי בוקששתר מרשת בלאק מכין מנה צמחונית ליום העצמאות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות ראשונות נדיבות, או כתוספת לשולחן:
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 2 פלפלים אדומים מתוקים, מחולקים לרבעים
- 2 בצלים יבשים קלופים, פרוסים עבה
- 2 עגבניות גדולת ובשרניות, חצויות
- גבעול רוזמרין או טימין
- פיתה בשרנית וטובה, חצויה בעובי או טורטייה גדולה
- מלח ים גס
- שמן זית משובח מאד
- חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה
- לא חובה
- חתיכות של חלומי, קולרבי, פטריות שאוהבים, בייחוד פורטבלה, טעים להוסיף לסלט זה קוביות פטה כבשים בזמן ההגשה.
אופן ההכנה
- 1. מברישים את רשת הדגים בשמן זית, ומסדרים בה את הירקות. סוגרים בעדינות ומניחים על הגריל, הופכים מדי פעם עד שהבצל מתחיל להתרכך.
- 2. מברישים את החלק הפנימי של הפיתות בשמן זית וקולים על הגריל. כשהפיתה קלויה מעבירים לשתי צלחות, כשהחלק הפנימי כלפי מעלה, כמובן.
- 3. את הירקות מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס, הכל ביחד. מוסיפים את הפטרוזיליה ומחלקים בין הפיתות. מלח גס, שמן זית ומגישים