שלל ירקות בגריל

מתכון פשוט וטעים של צחי בוקששתר

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה!
ירקות קלויים על האש. ברני ארדוב
ירקות קלויים על האש

מצרכים

  • בצלים יבשים קלופים, חתוכים לפלחים – משאירים מחובר את צד השורש
  • ראשים של בצל ירוק
  • פלפלים אדומים וצהובים מתוקים, מחולקים לרבעים
  • עגבניות תמר רגילות, לא שרי תמר, חתוכות לרבעים לאורך
  • פטריות שמפיניון גדולות, חצויות
  • פטריות פורטבלה חתוכות לרבעים
  • קישואים חתוכים לאצבעות גסות
  • זוקיני פרוסים פרוסות עבות
  • פרחי כרובית קטנים (או פרחי כרובית בינוניים מטוגנים מראש)
  • גזר או בטטה חתוכים לאצבעות גסות, אחרי אידוי
  • למישרה:
  • כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית ג'ינג'ר מגורר

אופן ההכנה

  • 1. בקערת נירוסטה גדולה מערבבים את חומרי המישרה. אפשר לטחון בממחה, ואפשר ככה.
  • 2. עכשיו מכינים את הירקות. חשוב לחתוך בעובי שמתאים לזמן ההכנה של כל ירק. השיטה הכי נוחה היא להניח את הקערה על כיסא ליד משטח העבודה , לחתוך ולהפיל פנימה את הירקות. מדי פעם מערבבים בעדינות על ידי הקפצת הקערה עצמה. כשכל הירקות בקערה, מכסים בניילון נצמד.
  • 3. קולים על האש כמה שנכנס בגריל, ומעבירים לצלחת הגשה גדולה.
  • ובפעם הבאה נגוון קצת בירקות, אבל נכין מישרה שונה לגמרי, כדי שהאורחים לא יחשבו שבכל פעם הם מקבלים את אותו האוכל:
  • ½ כוס סויה
  • ½ כוס רוטב הויסין
  • ½ כוס שמן תירס או שמן אגוזים
  • ½ כפית שמן שומשום קלוי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully