קבב הודו עם עשבי תיבול וקולי פלפלים קלויים
השף עופר בן אור ממסעדת באיירן בת"א מכין קבב הודו עם מרינדה מושקעת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 סועדים:
- 4 פלפלים אדומים
- 3 שיני שום
- 50 מ"ל שמן זית
- 50 מ"ל רוטב סויה
- 1 בצל גדול
- 1 ק"ג בשר הודו טחון גס
- צרור פטרוזיליה
- 1/2 חצי צרור שמיר
- 1 ביצה
- 400 גרם לחם לבן ללא החלק הקשה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. קולים פלפלים עד שהקליפה מתחילה להשחיר.
- 2. מקלפים את הפלפלים, שמים במעבד מזון, ומוסיפים שום, שמן זית, רוטב סויה, מלח ופלפל, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- 3. חותכים את הבצל לקוביות גדולות ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
- 4. מערבבים את הבצל עם קולי הפלפלים שהכנו, בשר ההודו, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ, ביצה, מלח ופלפל.
- 5. מרטיבים את הלחם, וסוחטים היטב, ומוסיפים לתערובת הבשר.
- 6. יוצרים כדורים בגודל הרצוי, וצולים את הקבב על האש.