כנפי הודו בסנגריה אדומה
כנפי הודו במרינדה שיכורה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- -8 סועדים:
- 8 כנפי הודו
- 5 כפות דבש
- בקבוק יין אדום
- 100 מ"ל מיץ תפוזים
- 50 מ"ל מיץ לימון
- 1 כפית קינמון
- קליפת לימון מגוררת משני לימונים
- 1 אגס פרוס לפרוסות דקות
- 1 תפוח ירוק פרוס לפרוסות דקות
- 2 תפוזים מפורקים לפלחים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל 160 מעלות.
- 2. בסיר מביאים לרתיחה יין אדום עם מיץ תפוזים, מיץ לימון, קינמון, סוכר, גרידת לימון, אגס ותפוח.
- 3. שמים את הכנפיים בתבנית, מורחים עליהם דבש ובוזקים את הסנגרייה החמה.
- 4. סוגרים את התבנית היטב עם נייר כסף, ומאדים בתנור למשך כשעה.
- 5. פותחים את נייר הכסף, הופכים את הכנפיים, ומוסיפים מעל את פלחי התפוז ומעט מלח גס.
- 6. סוגרים שוב את התבנית, ומאדים למשך כ-40 דקות נוספות.
- 7. מוציאים מהתנור, מוסיפים לכנפיים מלח ופלפל, וצולים על האש.