קראמבל שקדים קוקוס עם קרמו שוקולד
ערן שוורצברד מלמד אתכם להכין קינוח משגע עם קמח שקדים
מצרכים
- לקראמבל:
- 75 גרם חמאה קרה חתוך לקוביות קטנות
- 75 גרם סוכר
- 70 גרם קמח
- 5 גרם קקאו
- 25 גרם קוקוס
- 30 גרם שקד טחון
- למוס שוקולד:
- 240 גרם שמנת 38% (מיכל אחד של שמנת מתוקה)
- 970 גרם שוקולד חלב 40%
- לקצפת
- 1210 גרם שמנת 38% (כ-5 מיכלי שמנת מתוקה)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל המרכיבים יחד עם גיטרה עד קבלת מרקם פירורי. מפזרים על תבנית עם נייר אפייה.
- 2. אופים בחום של 150 מעלות כ 15עד 20 דקות. בגלל שהבצק כהה לאחר הוסת הקקאו קשה לאבחן מתי הבצק מוכן או לומר "אופים עד הזהבה". ניתן לאבחן את מוכנות הבצק באמצעות השקדים - כאשר רואים שהשקד הזהיב הבצק מוכן .
- 3. מכינים מוס: ממיסים את השוקולד. מרתיחים 240 גרם שמנת ומוזגים בהדרגה מעל לשוקולד המומס. מערבבים עם מטרפה תוך יצירת הומוגניות.
- 4. מוסיפים את השמנת המוקצפת תוך כדי קיפול ושמירה על מרקם הומוגני.
- 5. בניית המנה: בתחתית כוס מפזרים את הקראמבל האפוי ומוזגים מעל את המוס. מניחים ללילה במקרר ומגישים למחרת.