פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קראמבל שקדים – קוקוס עם קרמו שוקולד

      ערן שוורצברד מלמד אתכם להכין קינוח משגע עם קמח שקדים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קינוחי שקדים כשרים לפסח של ערן שוורצברד (אפיק גבאי)
      קינוחי שקדים כשרים לפסח של ערן שוורצברד (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לקראמבל:
      • 75 גרם חמאה קרה חתוך לקוביות קטנות
      • 75 גרם סוכר
      • 70 גרם קמח
      • 5 גרם קקאו
      • 25 גרם קוקוס
      • 30 גרם שקד טחון
      • למוס שוקולד:
      • 240 גרם שמנת 38% (מיכל אחד של שמנת מתוקה)
      • 970 גרם שוקולד חלב 40%
      • לקצפת
      • 1210 גרם שמנת 38% (כ-5 מיכלי שמנת מתוקה)

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל המרכיבים יחד עם גיטרה עד קבלת מרקם פירורי. מפזרים על תבנית עם נייר אפייה.
      • 2. אופים בחום של 150 מעלות כ 15עד 20 דקות. בגלל שהבצק כהה לאחר הוסת הקקאו קשה לאבחן מתי הבצק מוכן או לומר "אופים עד הזהבה". ניתן לאבחן את מוכנות הבצק באמצעות השקדים - כאשר רואים שהשקד הזהיב הבצק מוכן .
      • 3. מכינים מוס: ממיסים את השוקולד. מרתיחים 240 גרם שמנת ומוזגים בהדרגה מעל לשוקולד המומס. מערבבים עם מטרפה תוך יצירת הומוגניות.
      • 4. מוסיפים את השמנת המוקצפת תוך כדי קיפול ושמירה על מרקם הומוגני.
      • 5. בניית המנה: בתחתית כוס מפזרים את הקראמבל האפוי ומוזגים מעל את המוס. מניחים ללילה במקרר ומגישים למחרת.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -