מתכונים חמים

קראמבל שקדים – קוקוס עם קרמו שוקולד

ערן שוורצברד מלמד אתכם להכין קינוח משגע עם קמח שקדים

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

קינוחי שקדים כשרים לפסח של ערן שוורצברד (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לקראמבל:
  • 75 גרם חמאה קרה חתוך לקוביות קטנות
  • 75 גרם סוכר
  • 70 גרם קמח
  • 5 גרם קקאו
  • 25 גרם קוקוס
  • 30 גרם שקד טחון
  • למוס שוקולד:
  • 240 גרם שמנת 38% (מיכל אחד של שמנת מתוקה)
  • 970 גרם שוקולד חלב 40%
  • לקצפת
  • 1210 גרם שמנת 38% (כ-5 מיכלי שמנת מתוקה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל המרכיבים יחד עם גיטרה עד קבלת מרקם פירורי. מפזרים על תבנית עם נייר אפייה.
  • 2. אופים בחום של 150 מעלות כ 15עד 20 דקות. בגלל שהבצק כהה לאחר הוסת הקקאו קשה לאבחן מתי הבצק מוכן או לומר "אופים עד הזהבה". ניתן לאבחן את מוכנות הבצק באמצעות השקדים - כאשר רואים שהשקד הזהיב הבצק מוכן .
  • 3. מכינים מוס: ממיסים את השוקולד. מרתיחים 240 גרם שמנת ומוזגים בהדרגה מעל לשוקולד המומס. מערבבים עם מטרפה תוך יצירת הומוגניות.
  • 4. מוסיפים את השמנת המוקצפת תוך כדי קיפול ושמירה על מרקם הומוגני.
  • 5. בניית המנה: בתחתית כוס מפזרים את הקראמבל האפוי ומוזגים מעל את המוס. מניחים ללילה במקרר ומגישים למחרת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully