דקאוז שקדים מבושם בלימון
ערן שוורצברד מכין קינוח משגע עם קמח שקדים, שיגרום לכם לשכוח את הקמח הרגיל
קינוחי שקדים כשרים לפסח של ערן שוורצברד (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- לדקאוז בסיס העוגה:
- 150 גרם חלבון (מ-5 ביצים בגודל בינוני)
- 70 גרם סוכר
- 120 גרם שקד טחון
- 60 גרם אבקת סוכר
- גרידת לימון מ-2 לימונים
- 25 גרם קורנפלור
- לקרם מסקרפונה לימון:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)
- 1/2 יחידה מקל ווניל
- 60 גרם אבקת סוכר
- 1 יחידה גרידת לימון
- לקישוט:
- תותים
- נענע
- גרידת לימון
- 1. מכינים את בסיס העוגה: בקערת מיקסר מניחים את החלבון ומקציפים עם כף מהסוכר על מהירות בינונית. לאחר קבלת קצף תפוח מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים עד שמתקבל מרנג יציב.
- 2. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים היבשים לתערובת הומוגנית. לאחר קבלת מרנג יציב מקפלים בעדינות את החומרים היבשים לתערובת המרנג עד למרקם הומוגני .
- 3. מניחים בשק זילוף עם צנתר 12 מ''מ.
- 4. לוקחים רינג 22-20 סמ' קוטר. מצפים את פנים הרינג בחמאה/שמן עם נייר אפייה בגובה הרינג על מנת שיהיה קל לחלץ את העוגה. מזלפים בתחתית הרינג שבלול, את השוליים מזלפים כנשיקות (כמו בתמונה).
- 5. אופים בחום של 170/175 מעלות כ 25 דקות. מצננים.
- 6. מכינים קרם מסקרפונה: מניחים את כל החומרים יחד בקערת מיקסר. מקציפים לקרם יציב (בזהירות לא לשבור את הקרם).
- 7. מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר עגול חלק וממלאים את העוגה. הגשה: מסדרים מעל תותים טריים, מקשטים בנענע וגרידת לימון מעל.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה