מתכונים חמים

דקאוז שקדים מבושם בלימון

ערן שוורצברד מכין קינוח משגע עם קמח שקדים, שיגרום לכם לשכוח את הקמח הרגיל

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

קינוחי שקדים כשרים לפסח של ערן שוורצברד (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לדקאוז – בסיס העוגה:
  • 150 גרם חלבון (מ-5 ביצים בגודל בינוני)
  • 70 גרם סוכר
  • 120 גרם שקד טחון
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • גרידת לימון מ-2 לימונים
  • 25 גרם קורנפלור
  • לקרם מסקרפונה לימון:
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)
  • 1/2 יחידה מקל ווניל
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 1 יחידה גרידת לימון
  • לקישוט:
  • תותים
  • נענע
  • גרידת לימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את בסיס העוגה: בקערת מיקסר מניחים את החלבון ומקציפים עם כף מהסוכר על מהירות בינונית. לאחר קבלת קצף תפוח מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים עד שמתקבל מרנג יציב.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים היבשים לתערובת הומוגנית. לאחר קבלת מרנג יציב מקפלים בעדינות את החומרים היבשים לתערובת המרנג עד למרקם הומוגני .
  • 3. מניחים בשק זילוף עם צנתר 12 מ''מ.
  • 4. לוקחים רינג 22-20 סמ' קוטר. מצפים את פנים הרינג בחמאה/שמן עם נייר אפייה בגובה הרינג על מנת שיהיה קל לחלץ את העוגה. מזלפים בתחתית הרינג שבלול, את השוליים מזלפים כנשיקות (כמו בתמונה).
  • 5. אופים בחום של 170/175 מעלות כ 25 דקות. מצננים.
  • 6. מכינים קרם מסקרפונה: מניחים את כל החומרים יחד בקערת מיקסר. מקציפים לקרם יציב (בזהירות לא לשבור את הקרם).
  • 7. מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר עגול חלק וממלאים את העוגה. הגשה: מסדרים מעל תותים טריים, מקשטים בנענע וגרידת לימון מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully