מפנקת ומושחתת: עוגת גבינה חמה
במיוחד לכבוד חג שבועות הבא עלינו לטובה, רות יולס מגישה לכן מתכון הולנדי מקורי לעוגת גבינה כבדה, מפנקת ומושחתת, המוגשת חמה מהתנור.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- חמאה
- 5 ביצים מופרדות
- 3 חבילות גבינה לבנה "טוב טעם"
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות קמח תפוחי אדמה או-3 כפות סולת
- 1 חבילה צימוקים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני, 170 מעלות.
- 2. משמנים בחמאה את דפנות התבנית העגולה.
- 3. מערבלים את כל החומרים חוץ מהחלבונים במעבד מזון או במערבל.
- 4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומערבבים בתנועות קיפול ובעדינות לתוך התערובת השנייה.
- 5. מעבירים לתבנית ואופים כשעה.
- 6. מגישים מיד, כי העוגה תופחת כמו סופלה (וגם צונחת כמו סופלה) אך היא טעימה גם כשהיא קרה.