סלט ארוגולה, פירות קיץ ולימון
מתכון של יונתן בורוביץ' מקפה 48
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 2 מנות:
- לסלט:
- 2 צרורות עלי ארוגולה ממויינים ושטופים
- אפרסק אחד פרוס דק
- 2 לימונים מפולטים
- כוס אוכמניות טריות (אפשר גם פטל או תות עץ)
- 2 שאלוטים קלופים ופרוסים דק
- ויניגרט:
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 2 כפות חומץ פטל או פירות יער
- 1/4 כף דבש
- כפית מלח דק
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 3/4 כוס שמן זית
- כף רסק רימונים
אופן ההכנה
- 1. בקערה נקייה מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
- 2. מערבבים את מרכיבי הוויניגרט ללא השמן, מזליפים את השמן בהדרגה עד ליצירת אמולסיה.
- 3. מתבלים את הסלט בוויניגרט, מערבבים היטב. מזליפים עוד מעט שמן זית, מעבירים לצלחת ומגישים.