סלט אורגולה, ארטישוק ירושלמי ורימונים
רימון בשל לצד ארטישוק ירושלמי צלוי, בסלט סתווי במיוחד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 120 גרם עלי אורגולה שטופים וממוינים
- 150 גרם ארטישוק ירושלמי
- רימון אחד בשל (חצי סחוט וחצי מפורר לגרעינים)
- חצי בצל סגול חתוך לחצי טבעות
- 30 מ"ל שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- חופן טימין קצוץ
- 5 עגבניות שרי חצויות
- מלח גס ופלפל גרוס
- חופן עלי נענע מופרדים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות).
- 2. קולפים את הארטישוקים הירושלמים ומערבבים עם 20 מ"ל שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס וטימין קצוץ לפי הטעם.
- 3. מעבירים לתבנית אפיה וצולים בתנור עד שהארטישוקים מתרככים ומקבלים גוון זהבהב (בערך 25 דקות).
- 4. מערבבים את הארוגולה עם הארטישוקים הצלויים (בעודם חמים), עגבניות השרי החצויות, גרגירי הרימון, מיץ לימון, מיץ רימון, שארית שמן הזית, עלי נענע שלמים, מלח ופלפל גרוס.
- 5.מערבבים היטב ומגישים מיד.