מתכונים חמים

סלט אורגולה, ארטישוק ירושלמי ורימונים

רימון בשל לצד ארטישוק ירושלמי צלוי, בסלט סתווי במיוחד

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

גרגירי רימון (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 120 גרם עלי אורגולה שטופים וממוינים
  • 150 גרם ארטישוק ירושלמי
  • רימון אחד בשל (חצי סחוט וחצי מפורר לגרעינים)
  • חצי בצל סגול חתוך לחצי טבעות
  • 30 מ"ל שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן טימין קצוץ
  • 5 עגבניות שרי חצויות
  • מלח גס ופלפל גרוס
  • חופן עלי נענע מופרדים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות).
  • 2. קולפים את הארטישוקים הירושלמים ומערבבים עם 20 מ"ל שמן זית, מלח גס, פלפל גרוס וטימין קצוץ לפי הטעם.
  • 3. מעבירים לתבנית אפיה וצולים בתנור עד שהארטישוקים מתרככים ומקבלים גוון זהבהב (בערך 25 דקות).
  • 4. מערבבים את הארוגולה עם הארטישוקים הצלויים (בעודם חמים), עגבניות השרי החצויות, גרגירי הרימון, מיץ לימון, מיץ רימון, שארית שמן הזית, עלי נענע שלמים, מלח ופלפל גרוס.
  • 5.מערבבים היטב ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully