ברוסקטה גבינת צאן ותאנים בגריל
מנת פתיחה - מוגשת בלווית סלט ארוגולה וענבים ברוטב יין לבן. מתכון של השף רן שמואלי מקייטרינג שמואלי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים:
- 4 פרוסות לחם איטלקי או לחם עשבי תיבול
- 4 תאנים בשלות פרוסות
- גבינת צאן רכה בשלה מסוג פרומעז, למשל
- 1 צרור ארוגולה שטופה
- 20 ענבי מוסקט או זן ארומטי אחר חתוך לחצאים או רבעים
- פרוסות שקדים לבנים קלויות מעט
- 1/2 כוס שמן זית
- 4 כפות מיץ ענבים
- 2 כפות חומץ יין אדום
- 1 כפית דבש או סילאן
- 1 שן שום כתושה
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מזלפים מעט שמן זית על פרוסות הלחם, מסדרים את התאנים כמניפה ומניחים פרוסות של גבינת צאן. מפזרים מעט פלפל שחור גרוס וקולים בתנור בחום עליון עד שהגבינה נמסה.
- 2. מערבבים בקערה את הארוגולה, השקדים והענבים. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומתבלים את הסלט.
- 3. הגשה: עורמים את הסלט בצלחת ומגישים עם 2 ברוסקטות. מעל.