וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סורבה נקטרינה צהובה

מתכון לסורבה של רשת וניליה

מתכון מאת: איתי רוגוזינסקי, מערכת וואלה

סורבה של וניליה. אפיק גבאי
סורבה של וניליה

מצרכים למתכון

  • 4 נקטרינות צהובות אדומות, בגודל בינוני, בשלות וריחניות
  • 130 גרם סוכר (כ3/4 כוס סוכר)
  • 50 גרם סירופ גלוקוז
  • 3 גרם פקטין (1 כפית)
  • 200 מ"ל מים מינרליים (כ-3/4 כוס מים)
  • 15 מ"ל מיץ מלימון טרי (1 כף)

אופן ההכנה

  • 1. יש לשטוף את הפרי , לייבשו ולגלען.
  • 2). לוקחים חלק קטן מהסוכר ומערבבים בכלי נפרד עם הפקטין.
  • 3. את יתר הסוכר ואת מיץ הלימון יש להשרות עם הנקטרינות.
  • 4. מחממים בסיר את המים המינרלים וסירופ הגלוקוז ומוסיפים בהדרגה את תערובת הסוכר והפקטין. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  • 5. מקררים את הסירופ שהתקבל במקפיא למשך שעה.
  • 6. מעבירים את תערובת הנקטרינות, לימון וסוכר ביחד עם הסירופ לתוך מעבד המזון וטוחנים על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, תוך כדי מיצוי הגוון האדום שבקליפת הפרי (סיבה בריאותית ואסתטית).
  • 5. לאוהבי המרקם החלק- ניתן לסנן את התערובת על מנת להיפטר משאריות הקליפה.
  • 6. מקפיאים במכונת הגלידה עד הגעה לטמ"פ של -8 מעלות, וקבלת מרקם קטיפתי ואוורירי. למי שאין מכונת גלידה יעקוב אחר השלבים המופיעים מעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully