- 1. הכנת העוגה: מקלפים את התפוחים, וחותכים לקוביות קטנות. שמים בקערה ומזלפים מעל את מיץ הלימון ומערבבים.
- מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
- 2. מערבבים בקערה את הקמח, סודה לשתיה, קינמון, מלח וגרידת לימון.
-
- 3. בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית-גבוהה את הסוכר, סוכר אינוורטי,ביצים במשך 2-3 דקות. מוסיפים באיטיות את השמן תוך הקצפה. מוסיפים את תמצית הוניל ותמצית התפוחים ומקציפים עוד 2-3 דקות.
-
- 3. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד איחוד. מוסיפים את חתיכות התפוחים והאגוזים ומערבלים ידנית.
-
- 4. מעבירים לתבנית ומיישרים. אופים במשך 50-60 דקות. קיסם צריך לצאת מאמצע העוגה עם פירורים לחים. אם העוגה משחימה בצדדים אך עדין לא אפוייה מספיק, מכסים עם נייר כסף כאשר עושים לו חור באמצע.
-
- 6. מוציאים ומעבירים לרשת. כעבור 5 דקות מעבירים סכין מסביב לדפנות ומשחררים את הדפנות.
-
- 7. הכנת הציפוי: כשהעוגה יוצאת מהתנור, מבשלים את הציפוי.
- בסיר קטן מעל אש בינונית מערבבים את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים להסמכה במשך 3-5 דקות תוך בחישה.
-
- 8. מחוררים את העוגה עם קיסם ארוך בכמה מקומות ובעזרת כף מזלפים מעל פני כל העוגה.
-
- לגרסת פרווה משתמשים במרגרינה ובתחליף חלב. לא להשתמש בשמנת מתוקה צמחית כי היא מתפרקת ברתיחה ומקבלת צבע אפור.
- שומרים את העוגה מכוסה היטב, אפשר במקרר, אבל רצוי לאכול אותה בטמפרטורת החדר.