סלט עוף גוי- גה
סלט אסייאתי קליל של מסעדת וונג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 כרוב לבן קצוץ לרצועות דקיקות
- 1/2 בצל סגול פרוס לחצי סהר
- חופן גדול של נענע שלמים
- חופן גדול של כוסברה קרועים ביד
- צ'ילי אדום שלם חתוך לפרוסות
- 3 כפות שומשום קלוי
- חופן גדול של בזיליקום תאילנדי (להשיג בשווקים ובחנויות האסייתיות המתמחות) , במידה ואין - בזיליקום רגיל וטרגון. קורעים ביד
- 300 גרם של חזה עוף מבושל, קרוע לקרעים דקיקים
- רוטב:
- 3 כפות של ג'ינג'ר טחון
- 2 שיני שום פרוס לטבעות
- מיץ לימון משני לימונים
- 3 כפות של רוטב דגים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב.
- 2. מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה למעט העוף והשומשום הקלוי, ומערבבים כמעט עם כל הרוטב.
- 3. בקערה נפרדת מערבבים את העוף עם הרוטב שנותר ומניחים על הסלט. למעלה מפזרים את השומשום הקלוי. מומלץ לערבב את הסלט.