סלט עוף גוי- גה
סלט אסייאתי קליל של מסעדת וונג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
 - 1/2 כרוב לבן קצוץ לרצועות דקיקות
 - 1/2 בצל סגול פרוס לחצי סהר
 - חופן גדול של נענע שלמים
 - חופן גדול של כוסברה קרועים ביד
 - צ'ילי אדום שלם חתוך לפרוסות
 - 3 כפות שומשום קלוי
 - חופן גדול של בזיליקום תאילנדי (להשיג בשווקים ובחנויות האסייתיות המתמחות) , במידה ואין - בזיליקום רגיל וטרגון. קורעים ביד
 - 300 גרם של חזה עוף מבושל, קרוע לקרעים דקיקים
 - רוטב:
 - 3 כפות של ג'ינג'ר טחון
 - 2 שיני שום פרוס לטבעות
 - מיץ לימון משני לימונים
 - 3 כפות של רוטב דגים
 - 2 כפות סוכר
 - 2 כפות מים
 
אופן ההכנה
- 1. מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הרוטב.
 - 2. מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה למעט העוף והשומשום הקלוי, ומערבבים כמעט עם כל הרוטב.
 - 3. בקערה נפרדת מערבבים את העוף עם הרוטב שנותר ומניחים על הסלט. למעלה מפזרים את השומשום הקלוי. מומלץ לערבב את הסלט.
 
