פיצה ביתית
אורלי פלאי אופה עם הבנות פיצה טעימה שהיא גם הפעלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק (ל-2 פיצות גדולות בתבנית תנור או ל-8-6 אישיות):
- 500 גרם קמח ייעודי לפיצה
- 20 גרם שמרית או 2 כפיות שמרים יבשים
- כף סוכר
- 280 מ"ל מים חמימים
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- לרוטב עגבניות:
- 1 קופסת שימורי עגבניות איכותיים
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כף אורגנו יבש (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף מחית עגבניות מיובשות או רסק עגבניות
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- לתוספות:
- 200 גרם מוצרלה או עמק מגורר
- גבינות מסוגים שונים כחולות, עיזים ופטה
- זיתים, תירס, פלפל קלוי, פרוסות חציל מטוגנות, בצל מטוגן,
- פטריות, אנשובי, טונה, סרדינים
- טיפ 1: אם יש הרבה אורחים כדאי להכין בצק, לרדד לפיצות אישיות ולאפות חצי אפייה מראש. ואז כשכולם רעבים נותר רק להוסיף תוספות ולהשלים אפייה תוך 5-3 דקות.
- טיפ 2: להשתמש באבן אפייה או בתבנית הפוכה שמחממים מראש בתנור ולחמם אותו מראש לחום הגבוה ביותר.
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים יחד. אני יודעת שתמיד אומרים לא לערבב את המלח מהתחלה וגם להוסיף מים רק אחרי ערבול. אבל האמת שכל הכללים האלה נכונים למי שלש בצק בידיים. במיקסר הכל קורה מהר והלישה אחידה. לשים במשך 7 דקות. לא פחות. זה חשוב להתפתחות הבצק.
- 2. מכסים את הקערה בניילון או מגבת ומתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
- 3. מכינים את הרוטב: מחממים סיר קטן עם שמן זית ומטגנים שום עם אורגנו. כשעולה ריח מוסיפים את העגבניות ומטגנים 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל ורסק עגבניות ומערבבים, מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות. מוסיפים מים במידת הצורך.
- 4. מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים בה לבנת אפייה או תבנית תנור הפוכה.
- 5. מרכיבים את הפיצה ואופים: מרדדים את הבצק בגודל הרצוי, מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות ושולחים לתנור 8 דקות מספיקות בדרך כלל.