פיצה ישראלית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 1 ק"ג קמח רגיל
- 2 כוסות מים פושרים
- 50 גר' שמרים
- חצי כוס שמן רגיל או שמן זית
- קורט מלח
- 2כפיות סוכר
- לרוטב:
- 2 עגבניות
- 2כפות רסק עגבניות
- מעט שמן
- אורגנו לפי הטעם
- קורט מלח
- קטשופ
- גבינה מגורדת
אופן ההכנה
- 1. הבצק: מערבבים את הקמח והשמרים ביחד,יוצרים גומה במרכז ולשים את כל המצרכים לבצק רך ונעים למגע.
- 2. משהים את הבצק להתפחה למשך כשעה ולאחר מכן
- מחלקים את הבצק ל 2 ומרדדים על נייר אפיה.
- 3. הרוטב: מערבבים את כל המצרכים חוץ מהגבינה , ומורחים על הבצק מפזרים גבינה ואופים בחום בינוני למשך כ40 דקות.
- *ניתן להוסיף על הפיצה לפני האפיה כל תוספת:
- זיתים, ירקות, אנשובי,וכל מיני גבינות