סלט קיסר עם טווילים של פירורי לחם
סלט קיסר עם מרכיבים סטנדרטיים שנראה מיליון דולר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2-4 מנות:
- 10 עלי חסה עגולה
- 10 עלי חסת אייסברג
- 10 צלפים גדולים
- 10 פילה אנשובי באיכות טובה, מגולגלים
- חופן קוביות חזה עוף שנחלט במים רותחים במשך כ-4 דקות
- כפית עירית קצוצה
- 1/2 חופן קרוטונים
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- לרוטב:
- 3 כפות איולי או מיונז
- 1/12 כפית מיץ לימון
- 1/2 כפית טבסקו
- 1/2 כפית חומץ יין לבן
- טוויל פירורי לחם וחרדל:
- כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס מים
- 3 כפות חרדל דיז'ון חלק/גרגירים
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את חומרי הטוויל עד קבלת בצק אחיד. מגלגלים בניילון ניצמד לצורת נקניק ומקפיאים לפחות ל-4 שעות.
- 2. על נייר אפייה מגרדים את הבצק על גבי פומפייה ואופים בחום של 180 מעלות במשך מספר דקות עד שמזהיב.
- 3. מקפיצים את חזה העוף במעט שמן זית.
- 4. מניחים כמה עלים על צלחת הגשה ומזלפים מעל את הרוטב. משבצים בכל עלה פילה אנשובי, בצל וצלפים, קוביות חזה עוף וקרוטונים.
- 5. מוציאים את הטוויל מהתנור, מוציאים כמה חתיכות טוויל ומניחים על הסלט. מגישים.