וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד מרסלה

עוגת שוקולד מרסלה

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!

מגזין סוכות. נמרוד סונדרס
מגזין סוכות

מצרכים למתכון

  • חומרים לתבנית בקוטר 18:
  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 1/4 כוס יין מרסלה
  • 2 כפות קקאו
  • 3 חלמונים
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 3 חלבונים
  • 50 גרם סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • לסירופ:
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כף יין מרסלה
  • 1 כף ליקר קפה

אופן ההכנה

  • אופן הכנה:
  • 1. מכינים את העוגה: מחממים בסיר קטן את הסוכר דמררה, יין מרסלה וקקאו עד שהכל אחיד, ומצננים.
  • 2. לקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפייה.
  • 3.מוסיפים שמן וחלמונים לתערובת הסוכר שהתקררה.
  • 4. מקציפים במיקסר את 3 חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • 5. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת ולבסוף את הקמח המנופה.
  • 6. מרססים קלות את תבנית האפייה בתרסיס שמן קנולה למזוג את הבלילה לתבנית, אופים בחום 170 מעלות עד כ- 40 דקות.
  • 7. מכינים את הסירופ: בסיר מרתיחים את המים, סוכר ונס קפה, כאשר התערובת מגיעה לרתיחה, מסירים מן האש ומוסיפים מיד את יין המרסלה והליקר. מערבבים עד לתערובת אחידה ומצננים.
  • 8. כשהעוגה יוצאת מהתנור מצפים אותה בסירופ שהתקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully