וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קולורבי צלוי

מתכון מאת: ארז קומוקובסקי, מערכת וואלה

קולורבי של ארז קומרובסקי. ארז קומרובסקי, מערכת וואלה! NEWS
קולורבי של ארז קומרובסקי/ארז קומרובסקי

מצרכים למתכון

  • חומרים:
  • קולורבי צעיר
  • מלח גס
  • גרדיה מלימון אחד
  • 1/2 כפית דבש/סילאן
  • שמן זת עדין
  • 8 עלי מרווה

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות. כשהתנור חם מניחים את הקולורבי על תבנית עם נייר אפייה מבלי לקלף אותו. בוזקים מעל מלח גס. שמים אותו בתנור כחצי עד שלושת רבעי שעה תלוי בגודל הקולורבי ובטריותו. ככל שהוא יותר טרי משך זמן הצלייה מתקצר. כשהוא יוצא מהתנור הוא צריך להיות רך למגע.
  • 2. מוציאים את הקולורבי מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט וקולפים. הקליפה מתקלפת בקלות יתרה (אפשר להשתמש בסכין טורנה).
  • 3. בין אם נצלה על הגריל, בטאבון או בתנור מקלפים אותו. קורעים אותו לקרעים גסים או פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך. בוזקים עליו מעט מלח גס, גרידת לימון ומטפטפים מעט דבש או סילאן ומוסיפים שמן זית.
  • 4. את עלי מרווה מטגנים בשמן זית עד שנהיים קריספיים ומניחים עמל הקולורבי. לחילופין, כותשים את עלי המרווה עם שן שום ושמן זית במכתש ועלי עד שנוצר שמן מרווה ומטפטפים מעל למנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully