- אופן ההכנה:
- 1. בסיר מרתיחים חלב ומלח.
-
- 2. יוצקים לתוכו קמח תירס ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-20 דקות, כדי שהתערובת לא תישרף ולא יווצרו גושים.
-
- 3. מוסיפים טימין. אם יש טיפה גושים מועכים עם הכף כדי לקבל מרקם חלק.
-
- 4. מוסיפים מעט חמאה, מכבים את האש וממשיכים לערבב. מתבלים בפלפל ופרמזן.
-
- 5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים לשכבה אחידה (בגובה של כ-4 ס"מ). מקררים במשך 4-5 שעות. המרקם צריך להיות קשה וצמיגי.
-
- 6. מוציאים מהקירור. חותכים לרבעים ומצפים כמו שמצפים שניצל: בקמח, ביצה ופירורי לחם.
-
- 7. מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את הפטריות. כשהן מתחילות לקבל צבע מוסיפים עלי מרווה.
-
- 8. במקביל מטגנים את הפולנטה בשמן רותח. ברגע שפירורי הלחם מזהיבים, מעבירים לנייר סופג.
-
- 9. מניחים על צלחת הגשה קרוקטים מטוגנים ולידם פטריות. מעטרים בנבטי צונית וחמציץ.