מתכונים חמים

פולנטה פריכה עם פטריות ומרווה

פולנטה מטוגנת במרקם קריספי ליד פטריות יער -

מתכון מאת: יוסי שטרית ,מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-6 אנשים כמנה ראשונה:
  • לקריספי פולנטה
  • ליטר חלב
  • 250 גרם קמח תירס
  • 3/4 כוס פרמזן מגורד
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • פלפל
  • כף טימין קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות חאמה
  • לציפוי:
  • 4 ביצים טרופות
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם
  • לפטריות
  • 3 פטריות פורטבלו גדולות חתוכות לרבעים
  • 1 פטרית מלך היער
  • חופן פטריות ירדן
  • 5 עלי מרווה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 קוביות חמאה
  • מלח
  • פלפל
  • לקישוט (לא חובה)
  • נבטי צנונית
  • עלי חמציץ

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. בסיר מרתיחים חלב ומלח.
  • 2. יוצקים לתוכו קמח תירס ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-20 דקות, כדי שהתערובת לא תישרף ולא יווצרו גושים.
  • 3. מוסיפים טימין. אם יש טיפה גושים מועכים עם הכף כדי לקבל מרקם חלק.
  • 4. מוסיפים מעט חמאה, מכבים את האש וממשיכים לערבב. מתבלים בפלפל ופרמזן.
  • 5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים לשכבה אחידה (בגובה של כ-4 ס"מ). מקררים במשך 4-5 שעות. המרקם צריך להיות קשה וצמיגי.
  • 6. מוציאים מהקירור. חותכים לרבעים ומצפים כמו שמצפים שניצל: בקמח, ביצה ופירורי לחם.
  • 7. מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את הפטריות. כשהן מתחילות לקבל צבע מוסיפים עלי מרווה.
  • 8. במקביל מטגנים את הפולנטה בשמן רותח. ברגע שפירורי הלחם מזהיבים, מעבירים לנייר סופג.
  • 9. מניחים על צלחת הגשה קרוקטים מטוגנים ולידם פטריות. מעטרים בנבטי צונית וחמציץ.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully