פסטה חצילים ועגבניות עם פטנט
מנת פסטה מושלמת לאנשים עסוקים. את הירקות מכינים בתנור, בלי לעבור את כל השלבים של הכנת הרוטב: טיגון, אידוי וכיו"ב. שולחים לתנור וכשהכל מתרכך ומזהיב מוסיפים פסטה ומערבבים, אפשר אפילו בתבנית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 2 חצילים חתוכים לקוביות
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 3 שיני שום פרוסים דק
- 6 עגבניות חתוכות לרבעים
- 6-4 גבעולי תימין העלים בלבד
- 6-4 גבעולי אורגנו העלים בלבד
- 1/2 צ'ילי פרוס
- מלח ופלפל שחור טחון
- להגשה:
- גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2. מסדרים את קוביות החצילים, רבעי העגבניות ורצועות הבצל בתבנית. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל (ואפשר מעט סוכר על הבצל). אופים חצי שעה או עד שהכל רך וזהוב.
- 3. במקביל מחממים סיר עם מי מלח לבישול הפסטה.
- 4. רק כשחומרי הרוטב מוכנים מבשלים פסטה בסיר עם שפע מי מלח רותחים עד לדרגת "אל דנטה", מסננים ומערבבים עם הירקות שבתבנית. מוסיפים גבינה ומגישים.