פסטה עם תאנים טריות, אגוזים מקורמלים וגבינת עזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גר' אגוזי לוז
- 3 כפות סוכר +כף מים
- 500 גר' פסטה (אני השתמשתי בפפרדלה אבל גם פסטה קצרה מכל סוג שהוא תתאים)
- 200 גר גבינת עזים מפוררת (מומלץ סנט מור)
- 8-10 תאנים טריות חתוכות לפלחים
- 500 מ"ל יוגורט עזים משובח
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ קרמל. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף עץ עד שהם מצופים בקרמל מבריק וזהוב. מסירים מהאש.
- 2. מבשלים את הפסטה לפי הוראת היצרן.
- 3. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים יוגורט עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 3-2 דקות ומכבים את האש.
- 4. מערבבים את הפסטה עם היוגורט ומוסיפים תאנים ואגוזים מקורמלים.
- 5. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים למעלה את הגבינה המפוררת, כמה טיפות של שמן זית ומלח גס.