מתכונים חמים

פסטה עם תאנים טריות, אגוזים מקורמלים וגבינת עזים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פסטה עם יוגורט, תאנים טריות, אגוזים מקורמלים וגבינת עיזים (צילום: דנה מלמד)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 100 גר' אגוזי לוז
  • 3 כפות סוכר +כף מים
  • 500 גר' פסטה (אני השתמשתי בפפרדלה אבל גם פסטה קצרה מכל סוג שהוא תתאים)
  • 200 גר גבינת עזים מפוררת (מומלץ סנט מור)
  • 8-10 תאנים טריות חתוכות לפלחים
  • 500 מ"ל יוגורט עזים משובח
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ קרמל. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף עץ עד שהם מצופים בקרמל מבריק וזהוב. מסירים מהאש.
  • 2. מבשלים את הפסטה לפי הוראת היצרן.
  • 3. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים יוגורט עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 3-2 דקות ומכבים את האש.
  • 4. מערבבים את הפסטה עם היוגורט ומוסיפים תאנים ואגוזים מקורמלים.
  • 5. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים למעלה את הגבינה המפוררת, כמה טיפות של שמן זית ומלח גס.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully