וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלעת ספגטי עם חציל ופרמזן

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

מתכוני דלועים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מתכוני דלועים של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 1 דלעת ספגטי כ- 25 על 18 ס"מ
  • 1 חציל (23 X 13 ס"מ)
  • מלח ופלפל
  • ¼-1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 2 שיני שום גדולות או יותר לפני הטעם, כתושות
  • 5-6 כפות פטרוזיליה קצוצה דק, או בזיליקום חתוך לרצועות
  • 2 כפות חמאה
  • 3/4-1 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. אופים את הדלעת לפי ההוראות בהקדמה. מסננים, חותכים לחצי וגורפים את הבשר עם מזלג. מכסים ושמים בקערה בצד.
  • 2. מקלפים את החציל וחתוכים לקוביות בגודל ½ 1 ס"מ. שמים במסננים וממליחים ב ½ כפית מלח. מעמידים בצד 20 דקות ומייבשים.
  • 3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומקפיצים את החציל על אש בינונית גבוה 4-5 דקות בבחישה לעיתים קרובות עד שהחציל מוכן. מוסיפים שום ומקפיצים דקה. בוחשים פנימה את הפטרוזיליה או הבזיליקום.
  • 4. במחבת גדולה, מחממים את יתרת השמן עם החמאה ומערבבים עם דלעת הספגטי. אם הרצועות הדלעת התקררו, מקפיצים והופכים על אש גבוהה 2 דקות או עד שהדלעת חמה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למגש. מפזרים למעלה את החציל וכמה כפות מהגבינה. שמים את יתרת הגבינה בכלי קטן, ומעבירים בין הסועדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully