- אופן ההכנה:
- 1. אופים את הדלעת לפי ההוראות בהקדמה. מסננים, חותכים לחצי וגורפים את הבשר עם מזלג. מכסים ושמים בקערה בצד.
-
- 2. מקלפים את החציל וחתוכים לקוביות בגודל ½ 1 ס"מ. שמים במסננים וממליחים ב ½ כפית מלח. מעמידים בצד 20 דקות ומייבשים.
-
- 3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומקפיצים את החציל על אש בינונית גבוה 4-5 דקות בבחישה לעיתים קרובות עד שהחציל מוכן. מוסיפים שום ומקפיצים דקה. בוחשים פנימה את הפטרוזיליה או הבזיליקום.
-
- 4. במחבת גדולה, מחממים את יתרת השמן עם החמאה ומערבבים עם דלעת הספגטי. אם הרצועות הדלעת התקררו, מקפיצים והופכים על אש גבוהה 2 דקות או עד שהדלעת חמה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למגש. מפזרים למעלה את החציל וכמה כפות מהגבינה. שמים את יתרת הגבינה בכלי קטן, ומעבירים בין הסועדים.