וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דלעת ספגטי עם חציל ופרמזן

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

מתכוני דלועים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מתכוני דלועים של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 1 דלעת ספגטי כ- 25 על 18 ס"מ
  • 1 חציל (23 X 13 ס"מ)
  • מלח ופלפל
  • ¼-1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 2 שיני שום גדולות או יותר לפני הטעם, כתושות
  • 5-6 כפות פטרוזיליה קצוצה דק, או בזיליקום חתוך לרצועות
  • 2 כפות חמאה
  • 3/4-1 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. אופים את הדלעת לפי ההוראות בהקדמה. מסננים, חותכים לחצי וגורפים את הבשר עם מזלג. מכסים ושמים בקערה בצד.
  • 2. מקלפים את החציל וחתוכים לקוביות בגודל ½ 1 ס"מ. שמים במסננים וממליחים ב ½ כפית מלח. מעמידים בצד 20 דקות ומייבשים.
  • 3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומקפיצים את החציל על אש בינונית גבוה 4-5 דקות בבחישה לעיתים קרובות עד שהחציל מוכן. מוסיפים שום ומקפיצים דקה. בוחשים פנימה את הפטרוזיליה או הבזיליקום.
  • 4. במחבת גדולה, מחממים את יתרת השמן עם החמאה ומערבבים עם דלעת הספגטי. אם הרצועות הדלעת התקררו, מקפיצים והופכים על אש גבוהה 2 דקות או עד שהדלעת חמה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למגש. מפזרים למעלה את החציל וכמה כפות מהגבינה. שמים את יתרת הגבינה בכלי קטן, ומעבירים בין הסועדים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully