- 1. חוצים את הדלעת לאורכה. בעזרת כף מרוקנים מכל מחצית את הגרעינים והסיבים וזורקים אותם.
-
- 2. לבישול במיקרוגל: יוצקים 1/3 כוס מים לתוך קערה המתאימה לבישול במיקרוגל. מניחים בתוכה את שני חצאי הדלעת המנוקים, ומכסים בניילון נצמד (אין כאן טעות בנוגע לכמות המים הקטנה: הם לא אמורים לכסות את הדלעת, אלא רק לאדות אותה). בעזרת מזלג מחוררים את הניילון כמה פעמים, כדי לאפשר לאדי הבישול להימלט החוצה. מבשלים 12 דקות במיקרוגל בעוצמה מלאה.
-
- 3. לבישול על הכיריים: שמים את חצאי הדלעת המנוקים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, ומבשלים 20-15 דקות, עד שהדלעת רכה.
-
-
- 4. לאחר הבישול מחכים כמה דקות כדי שניתן יהיה לעבוד עם הדלעת. ברגע שהיא לא חמה מדי מכדי להחזיקה (אפשר גם להחזיקה ביד אחת במגבת מטבח), מפרידים את בשרה לחוטים באמצעות העברת מזלג לאורך בשר הדלעת. מעבירים את ה"ספגטי" לקערת ההגשה.
-
- 5. יוצקים על ה"ספגטי" שמן זית. מפזרים גבינה מגוררת, מלח ופלפל ואת הארוגולה הקצוצה. מערבבים בעדינות, כדי לא לקרוע את החוטים העדינים, ומגישים מיד.
-
- תוספות וגיוונים:
- -אפשר להוסיף לפני ההגשה כמה זיתי קלמטה או טסוס מגולענים וקצוצים גס או 2 עגבניות מיובשות קצוצות גס.
-
- -אפשר להחליף את הפרמזן בגבינת פטה מפוררת.
-
- -אפשר להחליף את הארוגולה בפטרוזיליה או בבזיליקום.
-
- -נפלא להוסיף ¼ כפית קליפת לימון מגוררת.
-
- -ה"ספגטי" האלה יהיו גם נפלאים עם רוטב פסטו איכותי.