מתכונים חמים

סלט פריקה אל ג'מילה

השף סלאח כורדי ממסעדת אל ג'מילה נכין סלט מסורתי

מתכון מאת: סלאח כורדי, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מתכונים מאל ג'מילה (צילום: רובי קסטרו)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1 כוס פריקה ירוקה
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 בצל סגול
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר ובו מים רותחים מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה שוב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות עד לרמת אל דנטה.
  • 2. מבשלים את הפריקה: מטגנים קלות את הפריקה. מוסיפים כוס ורבע מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
  • 3. מסננים את העדשים והפריקה ומצננים בצד.
  • 4. קוצצים את הירקות והעלים ומערבבים יחד עם הפריקה והעדשים.
  • 5. מתבלים בלימון ושמן זית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully