סלט פריקה אל ג'מילה
השף סלאח כורדי ממסעדת אל ג'מילה נכין סלט מסורתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1 כוס פריקה ירוקה
- 1 גמבה צהובה
- 1 גמבה אדומה
- 1 בצל סגול
- חופן עלי נענע קצוצים
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. בסיר ובו מים רותחים מוסיפים את העדשים, מביאים לרתיחה שוב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות עד לרמת אל דנטה.
- 2. מבשלים את הפריקה: מטגנים קלות את הפריקה. מוסיפים כוס ורבע מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
- 3. מסננים את העדשים והפריקה ומצננים בצד.
- 4. קוצצים את הירקות והעלים ומערבבים יחד עם הפריקה והעדשים.
- 5. מתבלים בלימון ושמן זית.