קדירת שוק אווז
מסעדת פראג הקטנה מסייעת לכם להרגיש כמו בצ'כיה, עם מתכון לקדירה חורפית שתפיץ ניחוחות מושלמים ברחבי הבית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 יח' שוק אווז
- 1 כרישה פרוסה
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 ראש בצל חתוך לקוביות
- 5 שיני שום קצוצות דק
- 20 גר' פלפל שחור גרוס
- 30 גר' מלח דק
- 2 יח' שומר חתוך לקוביות
- 50 מ"ל יין אדום
- שמן לטיגון
- 50 גר' פפריקה מתוקה
- 1 גמבה צהובה חתוכה לקוביות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- גרגרי רימון לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בשמן את הכרישה עד להזהבה.
- 2. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מספר דקות.
- 3. מוסיפים את שוקי האווז עד להשחמה.
- 4. מוסיפים את היין האדום והתבלינים ומערבבים.
- 5. לאחר 5 דקות מעבירים לתבנית, מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-180 מעלות.
- 6. כאשר הבשר מתרכך מוציאים, מעבירים לצלחות את שוקי האווז ומוזגים את הקדירה מעל. מקשטים עם גרגרי הרימון.