וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת מקרוני של סבתא (מקרון רייאנדו)

פשטידה מסורתית משאריות במחבת – בדיוק כמו שבישלו הסבתות, הרבה לפני שהיה תנור

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

פשטידת מקרוני. נמרוד סונדרס
פשטידת מקרוני

מצרכים למתכון

  • למחבת או תבנית בקוטר 22 ס"מ:
  • 450 גרם אטריות מבושלות (או 200 גרם, 1/2 חבילה, לפני הבישול)
  • 300 גרם בשר בקר, כבש או עוף חתוך או טחון
  • 1 בצל קצוץ ומטוגן (או הרוטב של התבשיל)
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים פרט לשמן בקערה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. מחממים מחבת עם שמן ויוצקים לתוכה את התערובת, מטגנים על להבה בינונית-נמוכה 12 דקות או עד שהתחתית של הפשטידה מזהיבה ומשתחררת מתחתית המחבת והפשטידה מתייצבת. הופכים ומטגנים עוד 8 דקות. לחילופין אפשר לוותר על הטיגון ולחמם תנור ל-190 מעלות ולאפות 40-35 דקות או עד להזהבה.
  • גיוונים:
  • - אלה הם בילט-אין במתכון מסוג זה, אפשר להשתמש בשאריות של פסטה או פתיתים במקום אטריות ואפשר להכין עם כל מיני סוגים של תבשילים שנשארו או אפילו רק עם הרוטב שבתוכו יש שבבי בשר והמון טעם.
  • - הפשטידה טעימה גם עם תבשילי דג – החל בסלמון אפוי וכלה בחריימה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully